vrijdag 24 januari 2014

Roze panter

Eén van de best bewaarde geheimen uit de het Nederlandse voetbal is het kooktalent van Kenneth Vermeer. Thuis, ver verwijderd van de boerenkoolstamppot van Veltman en het broodje potvis van Sigthorsson, is Vermeer de absolute heerser van zijn eigen kookeiland.
Een wok op het vuur en lekker jongleren met ui en aubergines. Moeiteloos houdt de doelman drie paprika's in de lucht. Sinds zijn plekje op de reservebank zelfs vier. Die gemiste voorzet in de eerste helft in de kwartfinale tegen Feyenoord, het verbaasde Kenneth zélf nog het meest. In zijn eigen keuken, voor een pastagerecht uit Sicilië of een eenvoudige stoofschotel, plukt ie ze zó uit de lucht.
Na zijn misser hupte Vermeer met opgeheven hoofd terug naar zijn doel; inspector Clouseau die laat weten dat de situatie volledig onder controle is. 
Maar iedereen zag het. Terwijl Boilesen sprintte om de schade te herstellen, werd de rangorde bevestigd: Cillessen is de keeper van Ajax één. 
Na afloop van de wedstrijd schreef Vermeer zich direct in voor een intensieve kookcursus in Frans-Guyana. Het culinaire avontuur begint in juni en duurt een paar weken. Kenneth verheugt zich op nieuwe recepten met tropisch fruit en leguanenbloed. Een voorgerecht met kifti-kiftisla en een paprika. Liefst niet oranje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten