donderdag 16 januari 2014

Dik over rood

Vandaag is de aankomst van Seedorf in San Siro, we weten allemaal hoe dat gaat aflopen. Clarence is met zijn rolkarretje nog niet over de drempel of hij valt alle medewerkers als familieleden bij het kerstdiner in de armen. En iedereen krijgt een advies toegefluisterd. Seedorf is daar heel goed in, knuffelen en adviezen fluisteren. 
Gianluca, de stoere barista in het spelershome, is de eerste die hij op de schouders tikt. Dat ie voortaan een kopje cappuccino schenkt met linksgedraaide geitenmelk uit de Andes. Want dat schuimt zo lekker. De conditietrainer drukt ie een inlegzooltje van Wit-Russisch pandabont in de handen en de fysiotherapeut moet de Tibetaanse draaitechniek eens proberen, met de rechterduim. 
De meisjes van de administratie, de materiaalman, Nigel de Jong en Urby; iedereen krijgt na een warme knuffel een goed advies. Ook Berlusconi, die in een donker hoekje van de directiekamer de nieuwe stagiaire inwerkt, wordt een nuttige tip in het oor gefluisterd: "Sil, in Suriname gebruiken we ook dát gat."
Ik vrees dat Clarence Seedorf gelijk heeft.
Ik denk dat hij verstand heeft van goede koffie en looptechnieken. Dat ie weet hoe je Balotelli moet temmen. En dat er voor iedereen een wereld open gaat als je het Surinaamse gaatje hebt ontdekt. Het lot van AC Milan is in gouden handen.
Cruijff deed dat ook, doorlopend adviseren. Die ging bij het biljart in het oude spelershome van Ajax ook achter Piet Keizer staan om de juiste stoot aan te geven. "Dik over rood, pik."
Met voetbalprijzen wint Seedorf al lang van iedereen, vandaag begint zijn inhaalslag als trainer. Het is een kwestie van tijd: na Cruijff hebben we binnenkort een tweede oud-voetballer op eenzame hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten