dinsdag 28 januari 2014

Frontsoldaat

Goed nieuws voor alle bouwvakkers die naar de eredivisie willen. Tom Beugelsdijk bewijst dat je met een bloemkoolhoofd en noeste arbeid een heel eind kunt komen. In de ogen van Beugelsdijk is voetballen simpel: mouwen opstropen en strijd leveren. Tom is daar heel goed in, oorlog maken. Ook in een winkelstraat of op een marktplein. Binnen twee minuten heeft ie bonje. Slaat ie de groenteman met een bos winterpeen in zijn nek.  
Aan het ongepolijste imago van de ADO-verdediger werd dit weekend een verrassende vaardigheid toegevoegd: die van voorspeller. Beugelsdijk fluistert medespelers in het oor wie het winnende doelpunt gaat maken. 
Toms vrolijke ontboezeming werpt een nieuw licht op de bingoavond in het buurthuis voor bejaarde ADO-fans in de Haagse Schilderswijk. Vrijdagavond werd daar verrukt gereageerd op de plotse komst van de stoere voorstopper. Het enthousiasme veranderde in verbazing toen Beugelsdijk met zijn voorkennis na de fruitmand en de cd van Harrie Klorkestein ook de hoofdprijs voor zich opeiste, een dinerbon bij snackbar Ed Kroket. In het buurthuis is gelaten gereageerd op Beugelsdijks prijzenregen. Ook de sponsor stelt geen vragen bij de opmerkelijke gang van zaken. "We zijn juist erg benieuwd welk menu Beugelsdijk gaat kiezen," aldus meneer Kroket. Beugelsdijk zelf windt er geen doekjes om:
"Ik voorspel een patatje oorlog met een berenklauw."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten