zondag 17 juni 2012

Dijkshoorn en Santoni

Aan tafel bij VI Oranje knalde Nico Dijkshoorn er meteen in met een gedicht. Snel werd voor een brandend kaarsje gezorgd en daar ging hij los. Ineens zagen we de blouse van Van der Gijp, de bamihapjes van Jan en het colbertje van Derksen door de Dijkshoorn-bril. Hilarisch.
In een bijzin kreeg ook Michele Santoni er van langs, de cijferfetisjist van de NOS. Elke dag brengt hij de voorzetten van de linksback, rechtsbenige balaannames en functioneel afgelegde kilometers in kaart. Voetbal als wetenschap benaderd, maar Dijkshoorn wist er wel raad mee.
Voorlopig vrees ik ook dat alleen vrouwen opgewonden raken van Santoni's toelichting op de tabellen, maar dat zit 'm denk ik meer in zijn zwoele stem met Italiaans accent. Toch kunnen we niet om de onderzoeken heen. In de top van het Amerikaanse honkbal wordt nu al elk detail op de 'Santoni-way' bekeken. Over enkele jaren worden ook alleen spelers in de finale van de Champions League opgesteld als ze over goede statistieken beschikken. Het lijkt een beetje op de opkomst van de mobiele telefoons, twintig jaar geleden. De eerste draadloze beller op een terras hoonden we nog weg, de uitslover, maar al snel beschikte iedereen over zo'n handige gadget.
Maar in Scheveningen werd het dus erg gezellig, met Nico Dijkshoorn. Vrolijk boomde hij mee over de stokpaardjes van de Nederlandse Man: voetbal en sex.
Hoewel?
Met vijf mannen aan tafel ging slechts 14 % van de spreektijd naar Jan Boskamp. Een derde van Genee's voorzetten werd direct ingekopt door Van der Gijp en bij 2 van de 17,4 gespreksonderwerpen zapte ik naar de tafel van Jack van Gelder.
Zie je wel, de invloed van Michele Santoni is al lang begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten