dinsdag 12 juni 2012

Speciale behandeling

Het gebeurde midden in de nacht. Ergens tussen de tweede en derde verdieping van het spelershotel van Zweden hing Andreas Isaksson op zijn kop aan de reling van het balkon. Doodsangst in zijn ogen. Anderhalve meter hoger hield kamergenoot Zlatan de doelman aan zijn enkels vast.
"Kom dan ook gewoon je goal uit, kløtzak!" 
Ibrahimovic moest even het verlies tegen Oekraïne kwijt. 
Het luistert inderdaad nauw, zo'n kamerindeling. De eer van het land is in het geding. Door het corrigerend vermogen van Zlatan heerst Isaksson tegen Engeland over het gehele zestienmetergebied.
Hoe heeft Jorritsma dat aangepakt? Waarschijnlijk is er in het voorjaar een enquete rondgegaan. De spelers van het Nederlands elftal mochten twee namen opgeven. Daar hebben we de wedstrijd tegen Duitsland al verloren. Niet de invulling van de spitspositie of linkspoten op rechts doen ons de das om, maar de bevriende koppeltjes op de slaapkamers. Afellay die het duimpje omhoog steekt als Van Persie de douchedeur afdoet, het vergroot de stootkracht van Oranje niet. Naast het bestrijken van de linkerflank, heeft Ibi maar één taak: het bewaken van het teambelang. Zorgen dat iedereen in de pas blijft lopen. Van Persie wakker houden en hem een keer ondersteboven aan het balkon hangen, bijvoorbeeld. Met het gif van Zlatan lag de gsm van Robin al lang op de bodem van het zwembad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten