donderdag 14 maart 2013

Voorjaarskriebels, part two

De boomtoppen rondom de Herdgang zuchten onder een nieuwe laag sneeuw. Een ijzige wind snijdt over het trainingscomplex. In volle ren kijkt Dries Mertens angstig over zijn schouder. Altijd oppassen voor een tik van Toivonen op de enkels. De blonde Zweed, op vrije avonden een kittige tapdanser in een boyband, kan op het veld elk moment veranderen in een tbs'er op proefverlof. In het strafschopgebied zet Hutchinson zijn bevroren voeten tegen Mertens' voorzet. Zijn schot belandt met een boog op de Oirschotsedijk. Het ontgaat Hiljemark. De nieuweling zit verstild in de dug-out. Starre blik, ijspegels aan de neus. Hij kwam naar PSV voor een gooi naar de top. Langzaam, als een verdwaalde alpinist, sterft hij de bevriezingsdood. Dick Advocaat werkt langs de lijn driftig aan een reddingsplan. Besmuikt, met zijn hand voor de gsm, spreekt hij  zijn zaakwaarnemer. 
"CSKA? Dynamo ook niet? Probeer Torpedo dan maar."
Nee, dan Rotterdam.
Honger waait over het trainingsveld van Feyenoord. De talenten schurken als een groep speelse welpen tegen elkaar. Martins Indi bijt in de staart van Vilhena. Schaken huppelt met Clasie over het gras. Mulder lacht zelfs. Langs de lijn staat Ronald Koeman genoegzaam toe te kijken. Boëtius tikt de trainer op de schouder.
"Sorry meneer, ik moest naar de ortho. Wat zijn we aan het doen?"
"We hebben plezier, jongen."
Gretig springt de buitenspeler in het partijtje. Vrolijk dartelt hij langs Janmaat en zet voor. De spits zet zijn strakke zijscheiding tegen de bal en kopt binnen. Opwinding dampt van de hoofden. Links en rechts gaan handschoenen uit. Door herwonnen geloof stijgt de temperatuur bij Feyenoord. De sneeuw, op een hoop geschoven langs het speelveld, is er niet tegen bestand. In Rotterdam is de lente al lang begonnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten