maandag 28 april 2014

Uppercut

Het beeld zoemt al enkele dagen prettig door mijn hoofd. Louis van Gaal wandelend door de straten van Manchester. Compleet met bolhoed op het kippenhoofd, een tweedjasje en een opgerolde Sun onder de arm. De bondscoach in Engeland, het kan niet anders; dat wordt smullen. De eerste dag van Van Gaal als nieuwe coach op Old Trafford, het laat zich makkelijk uittekenen.
"Hoezo een kopje thee? Ik zie dat anders. Omdat jullie al 200 jaar een kop thee drinken in de namiddag, zou ik aan de Pickwick moeten? Daar ben ik het niet mee eens. En zo'n rechte pink is slecht voor de bloedsomloop. Een glas chocomel, graag."
Louis van Gaal daalt neer in het land waar ze stoïcijns links rijden en verschrompelde worstjes eten bij het ontbijt. Een eigenheimer die maar in één visie gelooft: die van Louis van Gaal. Hoe zou dat vallen op het trainingscomplex van Manchester, als de stem van Louis er over de velden gaat schallen:
"Goeeed! ..... Jahaaa! Wat een geweldige pass, jongen!....... Met binnenkant voet, ja! Met de binnenkant! ....Jahaa! .... Wat een prachtgoal!!"
Robin van Persie geeft geen krimp. Sinds Brazilië is hij eraan gewend dat je door Van Gaal gezien wordt als een schichtig hertje dat voor het eerst in de wei komt. Maar Rio Ferdinand, Carrick en Evra; hoe gaan zij reageren op de nieuwe hopman? Wat te zeggen van Wayne Rooney?
"Mooie sprint, Roenie! ....Goed! .... En nu schieten! .... Goed gedaan! .... Kom maar hier voor een complimentje van de meester..... Hier! Een plaatje voor vlijt, Ween! Kijk aan!!"
Louis van Gaal als trainer van Manchester United. Ik geef het drie dagen, dan hoeken ze hem neer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten