donderdag 20 februari 2014

Hard vegen

De Olympische Winterspelen, het heeft een verslavende uitwerking. Het gaat veel verder dan het dagelijkse goud voor Nederland, de kadans van Wüst op de schaatsbaan of de wonderlijke gesprekken tussen Bert Maalderink en Jeroen Otter. Het snot op de kin van een Noorse langlaufer of de aanblik van zo'n Witrus met vacuüm getrokken hangsnor die na een korte spurt op een sleetje ploft en met het hoofd omlaag de bocht in glijdt; ik zou het graag zelf eens proberen. Of die wereld van de snowboarders. Mijn haar in een dreadlockstaart, een kinky broek aan mijn bilnaad en dan de helling op. Snelheid maken en achteloos een Forty twenty chick chick switch forward backslash eruit gooien. Tot stand. Beneden een paar highfives en mijn tongpiercing showen in de camera.
Maar het werd curling.
Bij gebrek aan hellingen, sneeuw en ijsbanen is de inrit uitgeroepen tot ons strijdtoneel. Op de plek waar dagelijks de aannames van Robin van Persie worden geoefend en de hakjes van Pellè worden geïmiteerd, is een grote rode cirkel geverfd. Het is inmiddels standaard: na het avondeten melden we ons bij de startstreep met een complete pannenset en twee bezems. Schuift nog best aardig, zo'n braadpan op die koppelsteentjes. Zeker als mijn vriendin de baan vrij maakt met hard vegen. 
Nieuwsgierig geworden door onze strijdkreten, meldde de buurvrouw zich gisteren op onze curlingbaan. Verbaasd keek ze toe hoe ik vanuit een vreemde spagaat de spruitjespan keer op keer in de roos schoof. 
"In hemelsnaam! Wat doen jullie?" vroeg ze met grote ogen.
Nadat ik ook de fluitketel, de wok en de koekenpan in het hart van de cirkel liet verdwijnen, stelde ik haar gerust:
"Over vier jaar goud, buurvrouw."

2 opmerkingen:

  1. Pieter, met Matchfixing kan dat!

    Zie: http://www.youtube.com/watch?v=1yxE8z-nNeo
    ... Ik verdenk onze koning. Die was er ook bij!

    BeantwoordenVerwijderen