zondag 5 mei 2013

De regisseur

Met vlakke hand geeft hij het toestel een klap tegen de zijkant. Alleen maar ruis. Een balletje buitenkant voet over de verdediging of de club manoeuvreren naar een totaal andere aanpak, daar draait hij zijn hand niet voor om. Op het dakterras van het buitenhuis in Spanje de televisie aan de praat krijgen, dat is andere koek.
"Danny, hij heeft weer kuren!" 
Opnieuw verdraait hij de antenne, zoals een gelukszoeker met een detector de bodem afspeurt. Plots, met de ontvanger gericht op het noorden, geeft het tv'tje schokkerig beeld. Een spandoek op de tweede ring, de warming-up van Alderweireld en Moisander, De Boer met de microfoon van Van Gangelen onder de neus. Dan een close-up van de bondscoach, ergens op de tribune.
"Judas," mompelt de verlosser.
Met de metalen steel van de terrasveger tegen de antenne, provisorisch redmiddel in eerdere crisissituaties, schakelt de camera met helder beeld naar de Engelenbak. Als een line-up voor een Champions League-duel passeren de oud-spelers die na de ingreep de club leiden: Jonk, Bryan Roy, Overmars, Van der Sar.
Door de schuifdeuren verschijnt Danny. Ze ziet haar man met zijn benen omhoog op een krukje voor het televisiesetje, op schoot rust de bezemsteel die constant contact houdt met de antenne.
"Riep je me, Johan?" vraagt ze. 
In Amsterdam passt Siem de Jong strak naar Sigthorsson. In de dug-out leunen De Boer en Bergkamp achterover.
"Het is al opgelost," zegt Cruijff, "alles is onder controle."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten