vrijdag 3 mei 2013

Scrabble

De aanloop leek op zijn hele carrière. Een gretige sprint, in een rechte lijn naar de bal. Kuijt schoot de penalty prachtig binnen. In heel het land hoorde je Katwijk juichen. Het gras op het hoofdveld van Quick Boys krulde van trots en de kabeljauw sprong spontaan aan wal.
Het blijft wonderlijk, Dirk Kuijt met zijn blonde kop in Istanbul. Met zijn O-benen door het hectische verkeer op zoek naar een nieuwe pot gel. Thuis pruttelen de peultjes, Old Amsterdam in de koelkast. De familie Kuijt vormt een Hollands eiland in de Turkse wereldstad. Na het avondeten komt de sjoelbak op tafel of nog leuker: visite. Lekker keuvelen over de ingegroeide teennagel van tante Jannie.
Een straat verderop, in hun Feng Shui ingerichte penthouse, zijn alle herinneringen aan het vaderland weggestopt. Wesley staat met een Ray-Ban en een kek leren jasje voor de design-spiegel.
"Wat vind je, Yo? Kraagje omhoog?"
Yolanthe hoort hem niet. Op de loungebank bedenkt ze een tv-format voor SBS6. Een programma voor vrouwen deze keer. Iets met mode en lingerie, spannend speelgoed voor billen en borsten. 
Lingerie. Kuijt legde het woord een keer tijdens een potje scrabble. Drie keer woordwaarde. Behalve 76 punten leverde het hem twee blozende wangen op. Kuijt is niet zo van het pikante. Een benutte penalty is voor hem opwindend genoeg. Hard en droog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten