zaterdag 21 april 2012

Onsmakelijk

Het is gezellig in het spelershome van Chelsea. Koffiejuffrouw Betty is druk in de weer met kopjes en schoteltjes. Ze hoort bij de huiskamer van de spelers als de Tower Bridge bij Londen. Gianfranco Zola, Glenn Hoddle, Ruud Gullit, Luca Vialli; Betty heeft ze allemaal langs zien komen. Ze weet wat de sterren willen. Petr Cech krijgt een schouderklopje, Frank Lampard wil zijn koffie zwart en John Terry verdient af en toe een standje. Didier Drogba meldt zich aan de bar en bestelt een tosti.
Dan treedt Roman Abramovich de ruimte binnen, de geldschieter die zijn leven slijt in een vipbox op Stamford Bridge. De Chelsea-spelers schieten op hem af als bijen op de honing. De winst op Barcelona wordt besproken, er wordt veel gelachen. Drogba doet voor de 46e keer voor hoe hij de bal onder Victor Vald├Ęs binnenschoot, als Betty hem met een warme tosti in de hand op de schouder tikt. Met een schreeuw stort de grote Ivoriaan ter aarde. Hij grijpt met beide handen naar zijn knie en roept om verzorging. "Didier, stand up! That's disgusting!" Abramovich laat er geen misverstand over bestaan.
Geschrokken door de scherpe toon springt de spits overeind. In zijn gebruikelijke houding, met opgetrokken schouders en gespreide armen, probeert Drogba de situatie te redden:
"I'm sorry, mister Abramovich, it's only a tosti...."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten