dinsdag 30 december 2014

Uiteinde

Met haar fraaie billenpartij in een witte skibroek staat mijn vriendin aan het fornuis. Ze blijft me verbazen. Na aankomst bij ons appartementje trok ik niet alleen koffers met warme truien en snowboots uit de kofferbak, ik vond er ook een complete EHBO-doos, een gourmetset, naaigerei, een fles Baileys en een grote pan met flessen zonnebloemolie, krenten en twee pakken oliebollenbeslag.
"Om acht uur moet Barney darten," zegt ze, nadat ze met de behendigheid van Jamie Oliver drie oliebollen op de rug heeft gelegd in de gloeiend hete pan. Gehaast zoeken de jongens met de afstandsbediening naar Sport 1, maar de zender waarop Mighty Mike gisterenavond gehakt maakte van zijn tegenstander, laat nu een voetbalveld zien en Real Madrid en AC Milan maken zich gereed voor de aftrap. De jongens kijken elkaar aan alsof ze bij de FEBO een goulashkroket bestellen, maar een entrecote met pepersaus in het bakje vinden. 
Terwijl een nieuwe schaal oliebollen op tafel komt, scannen we de opstellingen. Alle sterren doen mee en het wordt al snel een doelpuntrijk potje, maar de wedstrijd verwarmt alleen de vele sjeiks op de tribune en jongste naast me op de bank.
"Gaaf, pap, Real tegen Milaan kijken op vakantie," juicht ie. In zijn ogen is een oefenwedstrijd in het verre Dubai voor de sponsor, precies hetzelfde als een Champions-Leaguefinale.
Niet veel later volgt het toetje als Van Barneveld alsnog door een blondine met ferm opgebonden borsten naar het WK-dartspodium wordt geleid. Barney speelt als Manchester United tegen Bayern München. Hij bakt er niets van, maar maakt in de laatste minuut wel de winnende goal. Zijn onverwachte zege wordt echter verpest door 87 oliebollen in onze magen die als dronken zeelui in het onderruim wanhopig naar de uitgang zoeken. 
En dan moet oudjaarsdag nog beginnen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten