maandag 22 december 2014

Topjaar

Met zijn vieren zaten we rond de kerstversieringen. Oudste hing boven een sfeertekening met arrenslee en een rendier dat in de verte iets van Rudolf had, jongste keek met zijn moeder naar een film van Mees Kees.
"Vond jij het een goed jaar, pap?" vroeg oudste.
Ik dacht na over 2014. Op vele plekken stond de wereld in brand, maar in de huiskamer, met het gezin bij de warme kachel, ging het eigenlijk hartstikke goed. Klein geluk kriebelde aan onze voeten.
"Volgens mij wel, jongen. Een uitstekend jaar. Wat vond jij ervan?"
Oudste stopte even met kleuren en krabde met zijn potlood aan zijn kin. 
"Leuk! Het stekelvarken dat we op vakantie zagen vond ik nog het leukste. En gitaarles! Wel jammer dat het konijn dood is gegaan."
Jongste hing half op de schoot van zijn moeder. Op tv liep de aftiteling. Mees Kees had alles weer tot een goed einde gebracht.
"Mam, vertel nog eens over Bruma en die andere PSV'ers," zei jongste.
Mijn vriendin zuchtte een keer diep en begon voor de achtste keer aan het verhaal dat ze op het werk in de receptiehal enkele spelers van PSV had zien staan. Ze is niet zo goed in voetbalnamen en pas na een uur foto's zoeken op Google was Bruma de enige die boven water kwam, maar jongste vond het een topverhaal.
Met beide armen vleide hij zich warm om de middel van zijn moeder die hem hielp met douchen en aankleden, hem (net als oudste) zes, zeven keer per dag knuffelde en 's avonds toestopte, bordspelletjes met hem deed, op school meehielp, hem aanmoedigde bij de F'jes, zijn lievelingskostje kookte. En die nu ook nog op het werk zomaar PSV'ers tegen het lijf liep.
Ja, ook voor jongste was het een prima jaar.

Mede namens oudste, jongste en hun moeder wens ik iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig 2015!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten