zondag 26 oktober 2014

Snoeihard

Op Fox Sports kijk ik naar de persconferentie van Louis van Gaal. Prachtig cabaret. Met ogen die dwingen als een vos in een kippenhok legt Van Gaal de hongerige persmeute uit hoe hij Manchester United langs Chelsea gaat loodsen.
Naast me zit jongste. Hij heeft zijn wedstrijd al achter de rug. TSC F1, uit. Doordat hij dáár om half 9 al moest aantreden, stonden we vanmorgen in het pikkedonker op de verzamelplek in het dorp. De krantenjongen deed zijn ronde nog. Terwijl de ouders de slaap uit de ogen wrijven, maken de F'jes van het mensonterende tijdstip geen punt: vrolijk werken ze hun traditionele tikspelletjes af voordat we in de auto stappen.
In Oosterhout blijkt TSC een taaie tegenstander. Hoewel ze lager op de ranglijst staan, trekken ze met 6-1 de wedstrijd naar zich toe. Eén keer scoren ze zelfs uit een corner, een bezienswaardigheid bij de F'jes. De hoge voorzet wordt snoeihard in het eigen doel gekopt.
Door jongste.
Hoe veerkrachtig hij is toont hij later, als we na thuiskomst zijn broer gaan ophalen die bij oma gelogeerd heeft. Met rode wangen van een leerling die verslag doet over het schoolreisje, praat hij zijn oma bij over de nederlaag:
"Ik heb een kopbal gescoord, oma! In eigen doel!"
Intussen krijgt Van Gaal op de persconferentie vanachter uit de zaal de vraag of hij Van Persie niet moet vervangen voor Falcao. Enkele seconden blijft het stil. De wangen van de coach van United lopen rood aan en zijn ogen vernauwen zich tot spleetjes. Even lijkt het erop alsof ie zich op het hele kippenhok gaat storten.
Had Van Gaal maar het incasseringsvermogen van jongste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten