zondag 19 oktober 2014

Manager of the month

Met oudste kijk ik in pyjama op de bank naar de zondagochtendherhaling van Match of the Day. Ronald Koeman antwoordt na de 8-0 overwinning van Southampton op Sunderland op de vragen van de BBC-reporter. De grijns van de coach van de maand is net zo vet als zijn uitspraak van de Engelse taal.
"Its a dielaait toe go on toer wis dies gaais!" 
"Wat zegt ie nou?" vraagt oudste. In zijn klas klinkt die taal toch ánders.
Ik kijk graag wedstrijden met oudste. Op zijn prioriteitenlijstje staat voetbal op een degradatieplek, toch kijkt ie steevast mee als er een wedstrijd de huiskamer in rolt. Ook bladert ie vaak door een rondslingerende VI of speelt ie met zijn broer op FIFA 13. En dan blijft er veel hangen, want regelmatig komt ie  verrassend uit de hoek.
"Zit Michel Vorm nog steeds op de bank bij Spurs?" vraagt oudste nu als MOTD beelden laat zien van Manchester City tegen Tottenham. Intussen komt zijn moeder naar beneden. Ze luistert geduldig naar mijn uitleg waarom Vorm nog steeds niet speelt, maar dan blijkt dat ook zij andere prioriteiten op deze zondagochtend heeft.
"Is dat voetballen bijna afgelopen? Ik wil iets doen met zijn allen."
Als we niet direct reageren doordat een vloeiende aanval van Fabregas en Hazard onze volledige aandacht trekt, klinkt haar stem ineens een stuk geïrriteerder.
"Nou?! Zullen we naar het bos gaan? Het is mooi weer!"
Het is oudste die het eerst van de bank komt. Met een accent waarmee sir David Attenborough doorgaans het paargedrag van bidsprinkhanen in Centraal-Afrika beschrijft, richt ie zich tot zijn moeder.
"It's a delight to go on tour, mama."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten