zondag 18 mei 2014

Toernooi

Na afloop van de competitie had jongste met F9 zijn eerste toernooi. Op de woensdag ervoor kwam hij naast me op de bank zitten.
"Wat is dat eigenlijk, een toernooi?" vroeg hij.
Ik dacht terug aan lome zaterdagmiddagen in mei, met je team hangend tussen een berg sporttassen ergens langs de lijn, terwijl de gezinszak paprikachips, worstenbroodjes en halfbevroren tosti's rondgingen. De strijd tegen Wilhelmina Boys om de zevende en achtste plek begon pas over een half uur.
"Dan speel je een paar korte wedstrijden achter elkaar. Je kunt een beker winnen," antwoordde ik.
"Goh."
Het klonk niet echt als André Kuipers op weg naar zijn eerste ruimtereis.
Doordat F9 vroeg op het toernooi aanwezig was, introduceerde leider A. rattekeutel, een afvalspelletje op één doel, waarbij elke speler voor zichzelf moet scoren, totdat er uiteindelijk een winnaar overblijft. F9 vond het een leuk spelletje. De wedstrijden tegen Unitas F14 en Haarsteeg F7 waren eigenlijk hinderlijke onderbrekingen van hun afvalrace. Na elk laatste fluitsignaal haastten de pupillen zich naar een leeg doel om hun strijd te hervatten. F9 pakte op het toernooi uiteindelijk de 14e plek. Er deden 16 teams mee. Jongste kwam thuis met een lolly, een vaantje en een Paniniboek, de prijzen voor elke deelnemer.
"Was het leuk?" vroeg zijn moeder.
"Ja, heel erg," glunderde hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten