zondag 4 mei 2014

Coppa Cabau

Studio Sport keek terug op een seizoen Eredivisie. Joep Schreuder was naar de coach van Ajax gestuurd. Als meester Frank Visser zat hij met De Boer aan de keukentafel. Streng keek ie over de rand van zijn brilletje naar de verdachte.
"Meneer De Boer, wist u dat uw rododendron over de schutting woekerde?"
Er wordt sowieso volop geacteerd op de Nederlandse televisie. Een paar dagen geleden zag ik al het programma over het leven van Wesley en Yolanthe, hun reallifesoap op SBS6. Geweldig. Eindelijk weten we hoe het er aan toe gaat in huize Sneijder aan de Bosporus. Een vakantiehuis ontwerpen op de computer, even stoeien op de bank en een partijtje in de pannakooi op het dakterras. Maar het absolute hoogtepunt was de strijd om de Coppa Cabau. Om die trofee te bemachtigen moesten alle familieleden iets opvallends laten zien. Wesley deed Al Pacino. Dat moet je kunnen, met 1.56 meter en onschuldige hertenogen voor je schoonmoeder gaan staan en een gangster nadoen.
"Listen fuckface, here's the money, so gimme the merchandise!"
Die Wesley. Altijd en eeuwig op zoek naar manieren om zijn geringe lengte te compenseren. De Hummer, al die tatoeages, stoeien met de mooiste lipjes van Nederland en nu dus Scarface. De confrontatie met Van Gaal kan niet lang uitblijven. Ergens in de buurt van hotel Huis ter duin tikt Wesley (strak in het pak en gleufhoed) met een Magnum op de heup van de bondscoach:
"So what's it gonna be, scumbag, do you need me in Brasil or what?"
Van Gaal deinst geschrokken achteruit. Dat pikt de bondscoach niet, intimidatie en bedreiging. Louis doet aangifte. Over een week is de uitspraak van de rijdende rechter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten