zondag 20 januari 2013

Lawinegevaar

In de voorbeschouwing op de topper in De Arena zwenkte de camera naar de tribune naast de nieuwe dug-out, het vak met oud-Ajacieden. Ineens was hij in beeld, Barry Hulshoff. Het markante hoofd bracht me terug naar de jaren zeventig. Ronnie Tober nam je nog serieus, er waren autoloze zondagen en Ajax veroverde Europa. Terwijl Cruijff voorin de wetten voor ruimte en tijd bijstelde, schakelde Hulshoff de spits van de tegenstander uit.
Dat was een bezienswaardigheid.
Barry Hulshoff had een kromme rug en bakkebaarden. In volle ren leek hij op een Deense dog met buikkramp. Die had hij thuis ook, een Deense dog. Hulshoff is de eerste voetballer die op zijn hond ging lijken. Na het journaal, als Joop den Uyl zijn politieke beleid had toegelicht, rende Barry in een reclamefilmpje met dat beest over het strand. Liet ie die hond tegen zijn lange lijf springen en aan zijn bakkebaarden likken. Dan trok Barry een blik Sjappie open.
Voetballers met hun hond in een commercial, het lijkt weer een trend. Na het avondeten stapt Frank de Boer met zijn Bordercollie door de buurt. Op speurtocht naar huiskamers waar Eredivisie Live op staat.   
Pijnlijk, de trainer van Ajax heeft die schnabbels niet nodig. De klassieker toonde aan waarom. De Boer leidt zijn team kundig door de competitie. Viktor Fischer mag voorin aan ruimte en tijd sleutelen en Alderweireld schakelt met rechte rug de spits van de tegenpartij uit, waardoor Feyenoord geen voet aan de grond kreeg.
Na het derde doelpunt van Ajax brak de hemel open, maar het bleek om een laag sneeuw te gaan dat door het dak scheurde. De lawine bedekte de dug-out van Ajax, alsmede enkele oud-spelers, maar Frank de Boer toonde opnieuw zijn strategisch talent. Hij zette direct zijn speurhond in, zodat de meesten met de schrik vrijkwamen. Naar Barry Hulshoff wordt nog steeds gezocht.

1 opmerking:

  1. Mooi Pieter! Sterk, want ik had zowat dezelfde associaties. Moest ook aan de mistwedstrijd tegen Liverpool denken vanwege het rookgordijn in de ArenA.

    BeantwoordenVerwijderen