zondag 6 januari 2013

Geen genade

De afgelopen dagen wandelde ik met een grijns door 'Geen genade', de biografie van Andy van der Meyde. Niet dat de oud-voetballer de woorden zelf op het papier zette, daarvoor heeft hij zijn handen te vol aan racewedstrijden op de rondweg en het bezoeken van nachtclubs waar danseressen wulps hun flamoes voor zijn gezicht draaien.
Van der Meyde is van het soort die bij het staren in de bloeddoorlopen diepte van zo'n vrouwenfjord direct een nieuwe toekomst ziet: "Dit wordt de moeder van mijn volgende kind."
Ik mag het graag lezen, de wereld van Van der Meyde. Hij is de jongen die we allemaal kennen van het schoolplein. 's Maandags ging zijn gehele zakgeld op aan zakken vol Bubblelicious. Om indruk op de meiden te maken. Een dag later kwam ie platzak een kwartje lenen.
Andy verdiende door een leuke, wegdraaiende voorzet een miljoenencontract bij Inter Milan. Hij wist er wel raad mee en kocht 15 rolexen, een BMW, een Ferrari, een Lamborghini, een landhuis met een dierentuin en een golfbaan, hoewel hij nooit golft. Later verkaste Van der Meyde naar Everton. Tussen de trainingen en wedstrijden doodde hij daar zijn tijd met drugs en het vervangen van platte televisieschermen, doordat er telkens een vaas in verdween. In de tijd die overbleef verdeelde hij zijn zaad eerlijk over de vriendinnen en collega's van de moeder van zijn kind. 
Inmiddels heeft Van der Meyde vijf nakomelingen bij drie vrouwen. Met hun opvoeding zit het wel snor. Op 14-jarige leeftijd mogen ze mee naar stripclubs voor een lapdance, "want dan zijn ze er wel aan toe," en 's nachts mogen ze de Ferrari naar huis rijden als hun vader te beschonken is.
Nu, na een roemloos afscheid, waarbij niemand op de club de moeite nam om hem gedag te zeggen, is de profcarrière beëindigd. Andy is tot rust gekomen bij een volgende vrouw. Een nieuwe uitdaging staat voor de deur: de ex-Ajacied doet mee aan 'Sterren dansen op het ijs'.
Wie waarschuwt hem voor dit grote gevaar?
Niet dat Van der Meyde een dubbele rietberger niet zou overleven, maar als hij zijn danspartner in een ondersteboven houding lift, zou Andy wel eens zicht kunnen krijgen onder een opwaaiend rokje. In die peilloze diepte ziet Andy van der Meyde terstond een nieuwe toekomst gloren.

1 opmerking:

  1. Na een tijdje zonder de verhalen hebben we met veel genoegen de nieuwe stukjes weer gelezen. Een collega keeper uit Riethoven

    BeantwoordenVerwijderen