zaterdag 29 juni 2013

Pétanque

De selecties van Feyenoord, PSV en Ajax zijn weer in training. De vakantie is afgerond. Een rustperiode die hard nodig was om de fans weer een jaar tevreden te houden. Even het hoofd leeg maken om straks uit de klauwen van Derksen en Gijp te blijven. Gretig waaierden ze uit over heel de wereld, de voetballers.
Zo ook hun coaches.
Ronald Koeman is gespot in Engeland. Voor Feyenoord op zoek naar koopjes in Londen. Met pretoogjes en blozende wangen kwakt hij op de achterbank van de taxi:
"Toe de stadium of Sjelsie, plies."
De familie Cocu vertrok naar Kenia. Met een verrekijker in een safaribus op zoek naar wildlife. Mevrouw Cocu stoot enthousiast haar man aan: "Kijk! Daar loopt de roodbipsbaviaan!" Maar Phillip heeft geen tijd. Hij zit verzonken in 'Duizend wegen naar de top', een bestseller van Andries Jonker.
Frank de Boer gelooft niet zo in wereldreizen. De camping in Garderen is ver genoeg. De Boer op de camping, daar kan ik geen genoeg van krijgen. In een driekwartbroek en op teenslippers naar de kampwinkel voor een halfje bruin en een fles melk. Elke morgen de sudoku in de Telegraaf. Het mooist is Frank de Boer op de jeu-de-boulesbaan. Samen met buurman Tjidde, een struise stucadoor uit Oldambt verbeten strijden om de eer. Met lippen als een aangespannen kringspier gooit hij zijn laatste bal. De aanzwellende woede als Tjidde zijn bal wegketst en de winst pakt. Woedend beent de Ajax-coach naar huis en smijt zijn ballenzak op de campingtafel. Het glazen blad in duizend stukjes. Mevrouw De Boer kijkt niet op of om. Zo kent ze haar Frank, verliezen is voor hem geen optie. Nog voordat de eerste training gaat beginnen, voelt mevrouw De Boer het al aan haar water: Ajax gaat weer kampioen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten