vrijdag 3 juni 2011

De eksters en de pauw

Het gerucht gaat dat het plaatsvond in het seizoen 2006-2007. The Newcastle Arms, de pub op loopafstand van St. James' Park, vulde zich met voetbalsupporters. Foto's van Jackie Milburn, Malcolm MacDonald en Alan Shearer sierden de muur. De lucht in de kroeg vulde zich met voorbeschouwingen op de wedstrijd van die middag tegen Watford FC, walmen 'fish and chips' en de muziek van schnabbelstudent Jeff, die in een ver hoekje vanachter zijn synthesizer evergreens stond te zingen.
Ogenschijnlijk keek niemand op toen een oudere man met een cap van de New York Yankees diep over de ogen de pub binnenkwam, met in zijn kielzog een magere man in pak. Ze nestelden zich aan de bar naast een supporter met 'Duff' op zijn rug. In eerste opzicht niets aan de hand, twee vreemde snoeshanen tussen zwart-wit gestreepte shirts. Maar het plan van Elton John om incognito de uitwedstrijd van zijn ploeg te bezoeken, viel in duigen toen Jeff de beginakkoorden van een zeer bekend liedje liet horen.
'I guess that's why they call it the blues'
Alle ogen in the Newcastle Arms bundelden zich prompt naar de man aan de bar met de baseballcap. Volgens de overlevering draaide Elton John zich om, smeet zijn pet door de pub, wurmde zich een weg naar het hoekje van Jeff, nam plaats achter de synthesizer en sprak de legendarische woorden "Now it 's my turn!". De zanger hief zijn handen en wachtte nog drie spannende seconden alvorens hij counterde met een zeer bekend nummer. Het dak ging eraf toen hij Fats Domino's bekendste liedje in Newcastle's voordeel aanpaste:
'I found my thrill on Newcastle Hill'
Als ware hij Jackie Milburn zelf, met high fives en klappen op de schouder, verliet de erevoorzitter van de Londense club de pub en startte zijn wandeling naar het stadion van de Magpies.
Newcastle United won met 2-1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten