vrijdag 26 september 2014

Gesponsord

Er gaan dagen voorbij dat ik niet aan Mateja Kezman denk. De Servische spits van PSV met zijn rare snuitje en pedante maniertjes als ie een doelpunt scoorde.
PSV is de favoriete club van onze jongste zoon. Op zijn kamer hangt het PSV-logo groot aan de muur, een elftalfoto van de Eindhovense club en een poster van Depay. Met regelmaat vraagt ie naar de Europacup-finale uit 1988 en roemruchte spelers uit lang vervlogen tijden, maar deze week werd zijn aandacht getrokken door iets anders: zijn nieuwe trainingspak.
Met een glimlach ging ie voor zijn moeder staan. 
"Kijk, mam. Helemaal nieuw!" Trots draaide ie een rondje.
"Wow," zei mijn vriendin oprecht. Ze bekeek de outfit van alle kanten. De vader van een spelertje uit zijn nieuwe F-team, had de hele ploeg voorzien van nieuwe trainingspakken. Op de borst was het clublogo fraai ingeborduurd. Achterop stond met grote letters 'FORD-garage P. van de Ven," met daaronder de naam van jongste. Jongste en alle andere spelers was opgedragen om het pak tijdens trainingen en de warming up voor wedstrijden te dragen, zodat het team eenheid uitstraalde, maar het mocht ook gewoon aan op doordeweekse dagen.
Dat liet jongste zich geen twee keer vertellen. Met zijn nieuwe jas aan vertrok hij naar de inrit voor een ouderwets partijtje met oudste. Geïnspireerd door zijn nieuwe kleding maakte jongste al snel een treffer. Juichend rende hij naar de straatkant, waar net de buurvrouw met het hondje van drie huizen verderop passeerde. Jongste draaide zich om naar zijn publiek en wees met beide duimen naar de sponsor die dit spektakel mogelijk had gemaakt en naar de naam van de doelpuntenmaker.
Dat was het moment dat Kezman weer even in mijn gedachten kroop.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten