zondag 1 januari 2012

Juichen met Messi

Jonge serveersters lopen heen en weer. Ze dragen grote schalen met Spaanse hapjes op de schouder. Champagneglazen wachten in lange rijen op tafel. Het is de eerste keer voor de jonge speler. Een assistent-trainer buigt zich naar hem toe. "Hoe gaat het?" vraagt hij, "hou vol, blijf hard werken, we hebben je nodig." Dan betreedt de voorzitter het podium voor het officiële gedeelte van de nieuwjaarsreceptie. Hij schraapt zijn keel en begint de speech over het succes van het afgelopen jaar en een vooruitblik naar het nieuwe, maar de woorden bereiken hem niet. In zijn hoofd wordt opnieuw een film afgespeeld.
In slow motion vertrekt de bal richting het vijfmetergebied van Casillas. Bernabeu verstart, als een beer die voelt dat het nekschot nabij is. Marcelo komt een meter te kort. Hoe vaak had hij de passeeractie niet geoefend op het pleintje in Overvecht? Dreigen, buitenom gaan, dan de lage voorzet. Messi tikt de bal door de benen van de keeper van Real Madrid. De beste speler van de wereld rent dol van vreugde over de achterlijn en springt in zijn armen.
"De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!"
De voorzitter van Barcelona beëindigt zijn toespraak. Trainers, stafleden en spelers wensen elkaar alle goeds. Een krachtige hand van Iniesta, Puyol slaat hem op de schouder, de champagneglazen klinken. Iedereen toast op nieuwe bekers en mooie wedstrijden. Dan wenkt de fysio. Er wacht opnieuw een zware sessie in het krachthonk. Elke dag telt. Kordaat verdwijnt hij met zijn begeleider naar de fitnessruimte. De knie voelt met de dag beter, het doel is helder. Hij wil meegaan in het combinatiespel van Iniesta, een pass aannemen van Xavi, de back opzoeken, hem buitenom passeren, een voorzet versturen. Ibrahim Afellay wil weer juichen met Messi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten