maandag 16 juni 2014

Acteren

Mannen houden van voetbal en sex. Deze combinatie kwam tijdens de wedstrijd tegen Duitsland prachtig samen op de bovenlip van de Portugese spits: Hugo Almeida droeg een prachtsnor.
Niet zo'n grijze treursnor die bij Guus Hiddink als een wilg onder de neusgrot hing of een lullig Ed-de-Goey-Vlassertje. Nee, Almeida versloeg ze met vlag en wimpel. Hij droeg een moustache die vrouwenwangen kietelt. Een symbool van mannelijke overheersing. Een uitbundige demonstratie van testosteron. 
Door de opvallende beharing is Hugo Almeida meteen een open boek. Kijk, van Cristiano Ronaldo weten we dat hij naast het voetballen poseert voor onderbroekenposters. Als hij nog tijd over heeft, staat hij als Schwarzenegger voor de slaapkamerspiegel. Pepe, met zijn hakbenen en lege blik, werkt in zijn vrije tijd in een koeienslachthuis. Vooral het versplinteren van de ruggengraat geeft hem veel plezier. Met zo'n snor als Almeida, het kan niet anders, ben je een groot filmacteur. Hugo glorieert voor de camera. Geen method acting. Hugo is geen acteur die een studie maakt van zijn personage, geef hem een minuut, dan staat ie klaar. Hugo heeft succes in films met weinig diepgang. Of juist veel, het is maar hoe je het bekijkt.
"Wat wil je eten, Hugo?"
"Als er maar veel eieren in zitten. Véél eieren."
Terwijl de wedstrijd tegen Duitsland nog in volle gang was, moet het een bijzondere ontmoeting geweest zijn in de kleedkamer, tussen Almeida en Pepe.
"Hé Pepe, wat doe jij hier?" vraagt Almeida vanuit de doucheruimte.
"Rood," antwoordt de voorstopper, "waarom liet jij je wisselen?"
"Ik moet me sparen. Er komen weer filmopnames aan."
"Filmopnames? Welke film?"
"Lord of the strings."
Vanonder de weelderige snor lacht Hugo Almeida zijn tanden bloot.
"Deel drie."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten