vrijdag 11 oktober 2013

Snor, part II

Hartstikke leuk, die vrolijke aanvalsgolven van Oranje. Naast de lichtvoetige Hollanders leken Dszudszak en zijn vrienden op koeien met mond- en klauwzeer, klaar voor het slachthuis. Erg grappig weer, die toneelstukjes van Van Gaal en Kraay jr. na afloop. Ontroerend, de liefde tussen Van Persie en Kluivert na het nieuwe doelpuntenrecord, maar het meest opmerkelijke uit de interland tegen Hongarije was toch echt de gezichtsbeharing van Nigel de Jong.
Daar heeft die barbier in Milaan veel werk aan gehad, dat gemillimeterde snorretje. Als kokette ruitenwissertjes lagen ze op zijn bovenlip.
Strak gecoiffeerd veegde hij alle goulashvlekken weg. Hij deed dat met haast, Nigel de Jong. Het leek of hij na de interland meteen door moest naar de filmstudio voor de opnames van Old fellas, een speelfilm over georganiseerde misdaad in de vorige eeuw.
Prachtig beeld. Ergens in een arbeiderswijk van Chicago staat een auto met geopende kofferbak. Nonchalant leunt een man tegen de wagen. Het is De Jong, in maatkostuum en een gleufhoed schuin op het hoofd. Dan voetstappen. De bad guy meldt zich. Muziek van Ennio Morricone zwelt aan. Er wordt een koffertje in de auto geschoven. De camera zoomt in op het gezicht van Nigel. Met donkere blik lepelt hij zijn tekst op:
"Don't worry, Enzo will send you the merchandise." 
De bondscoach heeft lang moeten zoeken, maar we kunnen weer rustig gaan slapen. Oranje heeft weer een gangster in de gelederen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten