donderdag 24 oktober 2013

De straten van Malmö

Het gaat vooruit met Gregory van der Wiel. Na twee seizoenen dolen in Parijs lijkt hij nu te weten waar de Eiffeltoren staat. In de wedstrijd tegen Anderlecht gaf hij twee puntgave assists op Zlatan, maar een doelpunt vieren in de armen van de Zweed, dat wil nog niet zo lukken. 
Van der Wiel leek nog het meest op een jongeling op de apenrots, die na een speels stoeipartijtje doodsbang om zich heen kijkt; hoe gaat de Zilverrug reageren?
Ik geef het je ook te doen, in de uitgestoken armen lopen van Ibrahimovic. Op het veld maakt hij de ene na de andere club kampioen, daarbuiten gedraagt hij zich als een tbs'er op proefverlof. De koffiejuffrouw op het trainingscomplex van Paris st. Germain krijgt elke ochtend een zoen op haar voorhoofd, maar één bakje slappe latte machiato en ze kan een karatetrap in de rug verwachten.
Ibra leerde het zo vroeger, als zoon van kansarme ouders in een buitenwijk van Malmö. Als je uitgedaagd werd: niet afwachten en zelf de eerste klap uitdelen. Op het veld is Ibrahimovic niets veranderd. Toen in de zesendertigste minuut de bal ergens voor de verdediging van Anderlecht opstuiterde, voelde Zlatan zich weer uitgedaagd. Ineens zag ie Zweedse jochies voor zijn neus, rijkeluiskinderen uit andere wijken die Anders of Sven heetten en hem uitlachten om zijn kleren.
"Kijk daar, die Joego in zijn lappenbroek!" 
Net zoals toen haalde Ibrahimovic hard uit met zijn rechter. De kaakslag eindigde wondermooi in de bovenhoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten