dinsdag 19 juli 2011

Lily was here

Met een elleboog hing Gerrit op de bar, zijn dikke buik leunde ertegenaan. Hij wist het zeker.
“Fulham gaat ervan profiteren. Jol kent de Engelse league, hij heeft bij Spurs gewerkt. Daar is hij door schade en schande rijk geworden. Let op mijn woorden, ze gaan vandaag winnen van Villa.” Gerrit beweerde het met Mokums accent. Zijn drie kameraden stonden naast hem aan de bar en staarden naar de dame erachter. Ze droeg een strak shirt met geelzwarte tijgerprint, haar decolletee was dieper dan de grotten van Han.
Een Engelsman met grote handen meldde zich aan de bar naast Gerrit.
“Fifty, please, Lily,” uit zijn binnenzak pakte hij een paar geldbriefjes. In een razend tempo plaatste de bardame tientallen glaasjes op de bar en vulde ze met likeur. Driftig werden ze doorgegeven.
Gerrit probeerde het nog een keer.
“Jol wil na Ajax eerherstel. Fulham maakt daar gebruik van. Die wet is zo oud als de weg naar Vlaardingen.” Gerrit wilde nog iets aan zijn betoog toevoegen, maar hij werd overschreeuwd door de man van het rondje die inmiddels al zijn maten had voorzien van een borrel.
“Hooray for Fulham!” schreeuwde hij door de pub met zijn glaasje hoog boven zijn hoofd.
Het antwoord kwam van zijn vrienden: “Hooray for Tiger Tits Lily!” brulden ze met 49 glaasjes in de lucht, waarna ze de alcohol in één teug achterover sloegen en de pub verlieten voor de seizoensopening van hun club. Achter de bar nam Lily het ritueel geroutineerd in ontvangst. Als een moeder zwaaide ze haar kroost uit.
“Bye boys! Have fun!”
In de lege pub stonden Gerrit en zijn maten zwijgend aan de bar. Terwijl Lily de lege glaasjes op een dienblad zette, brak Gerrit de stilte.
“Kom, wij gaan ook. Eens kijken hoe Jol dat varkentje gaat verrassen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten