zaterdag 28 mei 2011

Piet begrijpt het niet

In zijn tuin in Alicante, op een verre uittrap van de Middellandse Zee, houdt Piet Velthuizen een balletje hoog. "...vierentwintig, vijfentwintig, zesentwintig,...." Piet telt geconcentreerd mee als de bal van zijn ene op zijn andere voet wipt. Het geeft houvast in deze onzekere dagen. Bij negenendertig gaat het mis. Keepers kunnen niet hooghouden. Met een snelle reflex voorkomt hij dat de bal in de vijver stuitert. Het zou de rust van zijn koikarpers verstoren. Met de bal in de hand loopt hij naar de tuintafel en checkt het display van zijn telefoon. Geen gemiste oproepen. Piet begrijpt het niet. Een subtopper uit de Bundesliga zou hij wel aandurven. Is er in Engeland niemand geblesseerd? Vorm vertrekt deze zomer, FC Utrecht misschien?
Vanuit de huiskamer klinken de stemmen van Pauw en Witteman. De herhaling van de uitzending van gisterenavond, maar het beeld staat op teletekst. Pagina 801. Velthuizen hoopt op de verkoop van een doelman ergens in Europa, zodat de carrousel op gang komt. Met de ogen van de roofvogel die voor de wedstrijd door het Gelredome vliegt, ziet hij dat de pagina ververst wordt.
'Van Marwijk roept Ten Rouwelaar op voor Oranje'
De reservedoelman van Hercules Alicante incasseert opnieuw een tik op de kin. Een jaar geleden had hij de wereld in handen. Nu lijkt het alsof diezelfde wereld als een dwarrelende bal door zijn handen glipt. Vergeefs checkt hij nog eens zijn telefoon en gooit dan de bal weer op. Zacht telt hij het ritme waarmee de bal van de ene op de andere voet wipt.
"Een, twee, drie, vier, vijf ...."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten