donderdag 5 mei 2011

Kanaaltunnel

Als een routinier speelt de Opel Astra het spelletje mee. Vriend L. kijkt beteuterd als ik hem via de bumper passeer. Het ontbreken van de laatste auto in ons treincompartiment voor de Eurotunnel schept net genoeg ruimte voor een rondo. Eén keer raken. Vijf bij drie meter, inclusief de mini-troittoirs aan de zijkanten, meer is het niet. Het komt aan op techniek, zeker als de jonge Brit uit de Vauxhall ook aanschuift. Hij beheerst de ruimte als Vaantje in zijn beste dagen. Na elk trucje brengt hij steeds dezelfde regels uit een nummer van Oasis ten gehore, Don’t look back in anger. Zijn kapsel zit ook hetzelfde als dat van Liam Gallagher. Is hij City-fan of toch voor United?
“Great skill Robin vèn Pursie!”
We kennen de klassiekers van Match of the day. Vriend B. becommentarieert zijn eigen actie als de Jabulani dood op zijn voorvoet balanceert. De ‘oohs’ en ‘aahs’ lokken een oudere man in het volgende compartiment uit zijn Franse wagen. Als de stille jongen van het schoolplein komt hij in de kring staan. Hij lijkt een beetje op Sarkozy. Vriend L. speelt hem de bal toe, de integratie is voltooid.
De president van Frankrijk heeft de balbehandeling van een cornervlag. Hij staat veel in het midden, maar wat geeft het, ook hij geniet. Gallagher passeert hem zelfs over zijn hoofd. Het is het hoogtepunt van het half uurtje richting Folkestone.
Onze Europese Unie verspreidt zich weer over de auto’s als de trein langzaam tot stilstand komt. De skills van Robin van Persie en de combinaties van Arsenal in het Emirates, dat is ons reisdoel. Op de achterbank neuriet B. vrolijk het nummer van Oasis. Naast voetbal kruipt ook muziek in je hoofd.
Als moderne ontdekkingsreizigers zetten we wiel aan wal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten